Toko-kokeessa 5.5.2012

By , 5.5.2012 18.38

Pähkäilyn jälkeen mietin että jos kuitenkin mentäisiin vielä ALO-luokkaan, vaikka meillä se luokkasiirtoon tarvittava ALO1-tulos sieltä jo onkin. Ilmoittauduin keväällä 5.5. tokokokeeseen, silloin tuntui että kyllähän tässä vielä ihan riittävästi on aikaa hioa suorituksia kuntoon… Koepäivän lähestyessä tuntui että on vielä monia asioita vahvistamatta. Noh, mulla ei oikein luonne anna myöten perua maksettua ilmoittautumisia ilman hyvää syytä, joten ajattelin että no mennään tekemään maksettu harjoitus ja katsotaan missä tällä hetkellä mennään.

Tuloksena 137,5 pistettä ja ALO3-tulos. Tuomarina Harri Laisi.

Luoksepäästävyys 10

Paikallamakuu 7
Melkein paikkamakuun alussa vierestä lähti uros liehittelemään Aunea, ja alkuun Aune yritti silti vaan maata sitkeästi paikoillaan, mutta sitten koira taisi käydä liian tuttavalliseksi ja Aune nousi ja tuli mun luokse. Oltiin viimeisessä paikkamakuuryhmässä, joten ei ollut mahdollisuutta enää uusia suoritusta. Tuomari sanoi kuitenkin että Aunen olemuksesta näki että se olisi kyllä pysynyt paikoillaan ilman tuota tapahtumaa, joten antoi meille 7 (pieni vähennys siitä kun meni tokalla käskyllä vasta maahan).

Seuraaminen kytkettynä 7, taluttimetta 6
Kummassakin seuraamisessa kun siirryttiin juoksuun, pakka ei pysynyt kasassa, liikuinkohan mä liian vauhdilla tms. kun Aune innostui ja alkoi hyppiä. Sitä täytyy varmistaa, lisäksi pisteitä ropisi kun pysähtyessä perusasentoja jäi puuttumaan. Muutoin olin tyytyväinen seuraamisiin.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
Jäi seisomaan, seisominen on nyt se vahvin. Täytyy treenata nyt jäävien erotteluja.

Luoksetulo 9,5
Aunen bravuuri. ;D Tulee eteen vauhdilla, pieni vähennys taisi tulla vinosta perusasennosta lopussa.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
Ihan ok, lopun perusasento jäi puuttumaan.

Estehyppy 7
Tää oli jännä, sanoin käskyn, lähti sivulta mutta jäi seisomaan mun eteen ja katsoi mua, ja kun annoin uuden käskyn, meni hitaasti ja hyppäsi ja seisoi. Tätä täytyy pohtia, olisiko kyse etäisyydestä tms. teenkö mä esim treenatessa eri etäisyydeltä? Samoin kävi myös viime kokeessa syksyllä. Silloin tosin en antanut tuplakäskyä ja koko liike nollautui. Treeneissä tämä on myös yksi Aunen bravuureista, vauhdilla mennään. :)

Kokonaisvaikutus 8

Aika lailla nämä yksittäisliikkeet menivät niin kuin ajattelin ennalta, hyppyä lukuunottamatta. Vielä pitää hioa liikkeiden osioita kuntoon, ja jäävien erottelua vahvistaa. Jostain syystä tokokokeet on olleet musta tosi jännittäviä, vaikka kisakokemusta on agilitysta ja paljon keilauksestakin. Olisinkohan mä jo viimein päässyt tokokoejännityksestä eroon, kun tänään oli jotenkin tosi rauhallinen olo? Tietysti ihan pientä jännitystä oli ja sehän on hyvästä, musta kehässä oli ihan kivaa olla ja tehdä koiran kanssa. :)

Vuosi vaihtuu

By , 31.12.2011 12.39

Näin vuoden viimeisenä päivänä voi katsella taaksepäin mennyttä vuotta ja pohtia tulevaa. Tämä vuosi on ollut onnistunut kisarintamalla, Aune nousi agilityssa 1-luokasta 3-luokkaan, ja Tokossa ALO1-tulos oikeuttaa siirtymään avoimeen luokkaan.

Kolmosluokassa ehdittiin kisata jonkin verran, yhtään 0-tulosta ei vielä ole, viisi 5-tulosta, pari 10-tulosta ja loput hylkyjä. Ensi vuonna jatkuu siis SM-nollien metsästys. :) Tokossa pääsimme HSKH:n AVO/VOI-kurssille, joka alkaakin heti vuoden alusta uudessa Ojangon hallissa. Ihan mukava päästä taas tokoilemaankin, ja varmasti saa uusia näkemyksiä myös omaan treeniinkin. :) Syksyn jälkeen ollaan pidetty tokosta taukoa ja agiakin treenattu varsin maltillisesti, kerran viikossa. Vuodenvaihteen jälkeen olisi tarkoitus taas aktivoitua enemmän treenirintamallakin.

Aunella oli MH-testiin paikka, mutta se ehti aloittaa juoksut ennen testipäivää. Ensi vuodelle yritetään paikkaa uudelleen.

Ensi vuoden suunnitelmia ja ajatuksia:

- agility: Aunen kanssa kerätä SM-nollat kasaan ja osallistua SM-kisoihin, myös Iitun kanssa olisi tarkoitus startata myöhemmin keväällä/kesällä
- toko: AVO1-tulos, mahdollisesti TK2 (jos koulutustunnusta haetaan)
- myös paimennusta pyritään jatkamaan, ja syksyllä on myös paimennusleiri tiedossa
- MH-testi / luonnetesti
- BH-koe

Toko-treeniä noutoa, kaukoja

By , 3.10.2011 19.11

Sateisena maanantai-iltana päätin aloittaa AVO-luokan noudon ja kaukokäskyjen treenaamisen kotona. Noudon alkeita on vähän tehty jo aiemmin, ja kaukokäskyjä (lähinnä asentovaihteluita) treenaillaan iltaisin ruokakupin äärellä.

Luin, että kaukoissa olisi hyvä ollakin eri käskyt kuin mitä muutoin käytän (istu-maahan-seiso), joten päätin ottaa maasta istumaan nousemiseen suulliseksi käskyksi SITTA. Käsimerkki on ensin käsi koukkuun ja siitä yläviistoon (jolloin myös suullinen käsky). Kävin ohjaamassa Aunen aina maahan ja siitä sitten Sitta-käskyllä ja käsimerkillä ylös, yritän kiinnittää huomiota siihen että vain etujalat liikkuisi ja takajalat pysyisi paikoillaan. Nyt harjoiteltiin vain pelkästään istumaan nousemista, n. 5 toistoa. Tuo suullinen käsky on ihan uusi, mutta käsimerkki on jo ennestään tuttu. Istumisesta maahanmenoa ei vielä tehty, mutta siinä käsimerkkinä ajattelin käyttää molempia käsiä, jotka painan kohti maata suullisen käskyn kera, mutta käskyä pitää vielä pohtia.

Tokon rotumestiksissä 1.10.2011

By , 1.10.2011 19.58

Bortsujen ja kelpieiden tokon rotumestaruuksista kisattiin 1.10.2011 Hyvinkäällä SPL-Itun nurmikentällä. ALO-luokalla tuomarina Hannele Pörsti.

Aunen pisteet:

- luoksepäästävyys 10
- paikallamakuu 10 (tähän erityisen tyytyväinen kun ihan vieressä oli toinen kehä jossa oli samaan aikaan menossa EVL-luokan luoksetulot, hieno Aune <3)
- seuraaminen kytkettynä 6,5
- seuraaminen taluttimetta 7
- maahanmeno seuraamisen yhteydessä 5 (jäi seisomaan, annoin tuplakäskyn ja käsiavun)
- luoksetulo 9 (jarrut ei märällä nurmella täysin pelanneet kun tuli niin lujaa, muuten hyvä)
- seisominen seuraamisen yhteydessä 8 (itse liike hyvä, mutta lopun perusasentoon pompulla)
- estehyppy 0
- kokonaisvaikutus 7

Yhteensä 141 pistettä, ALO2-tulos.

Tuo estehypyn nolla meni mun mokailun piikkiin. Oltiin jo alun perusasennossa, sitten päätinkin että mennäämpä vielä lähemmäksi hyppyä, siinä vaiheessa Aune luuli että liike alkoi, alkoi mennä hyppyä kohti. Sain sen takaisin, mutta sitten Este-käskystä meni seisomaan hypyn eteen. Ja kun ei taas itsellä välähtänyt että olisin voinut vielä korjata tilannetta tuplakäskyllä, vaan sen sijaan otin sen alusta eli takaisin sivulle, joten koko liike nollaksi… No taas oppi uutta. :)

Nyt treenataan jääviin varmuutta ja koeilmoittautumisia en ole laittanutkaan. Tulevat kisasuunnitelmat on auki, saattaa olla että kisataan vasta ensi keväänä seuraavan kerran, joko vielä ALO-luokassa koularia tavoitellen tai sitten siirrytään jo avoimeen luokkaan kun se ALO1-tulos jo löytyy. Saas nähdä. :)

 

Aunelle tokossa ALO1 :)

By , 17.9.2011 17.06

17.9. suuntasimme HauHaun tokokokeeseen. Viime metreille asti pohdin kokeen perumista, koska meillä on jäävien liikkeiden erottelun kanssa vielä tekemistä. Aunella on ollut hyvä liikkeestä seisominen, mutta huomasin ettei se osaa kunnolla enää maahanmenoa. Muutama viikko sitten otettiin maahanmeno tehotreeniin, mutta se ei ollut vielä kovin varma liike. Lähdettiin kuitenkin kokeeseen.

Koehan meni varsin mukavasti, pistemenetyksiä tuli niistä joista etukäteen arvelinkin:
- luoksepäästävyys 10
- paikallamakuu 10
- seuraaminen kytkettynä 9,5
- seuraaminen taluttimetta 8,5
- maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 (jäi seisomaan, annoin tuplakäskyn)
- luoksetulo 10
- seisominen seuraamisen yhteydessä 0 (meni suoraan maahan)
- estehyppy 7 (istui hypyn jälkeen)
- kokonaisvaikutus 9

Pisteitä kuitenkin kertyi 162 yhdestä nollasta huolimatta, mikä riitti ALO1-tulokseen. Jei! :)

Ohessa muutamia Suvin ottamia kuvia kokeesta. :)

Paikallamakuu 2 min

Paikallamakuu 2 min

Hihnassa seuraaminen

Luoksetulo

Vapaana seuraaminen

Janakkalan kisoissa 30.-31.7.2011

By , 5.8.2011 22.28

Lauantaina 30.7. ensin Iitun kanssa starttaamaan, hyvin meni kepeille asti. Kepeiltä ensin kielto, sitten 5. Otin kepit kokonaan uudelleen. Keinun jälkeisen hypyn rima tuli alas. Puomi meni hyvin, mutta 2on-2off -paikka oli epäselvä, istui liian ylhäällä. Odotin että tulee alas asti. Lopputuloksena ratavirheet 15 + yliaikaa keppien ja puomin takia.

Iitun kisavideo:

Iitun radan jälkeen sama rata Aunen kanssa. Muutoin rata oli ihan mallikas, mutta yhden ennakoivan valssin kanssa en ollut tarkkana ja pääsi livahtamaan selän takaa puomille, kun oli tarkoitus mennä puomin alla olevaan putkeen. Tuloksena siis HYL.

Aunen kisavideo:

Toka rata ei ollut niin sujuva kuin tuo ensimmäinen, ja siitäkin tuli hylky.

Agia ja tokoa 28.-29.7.

By , 29.7.2011 19.37

Torstaina 28.7. illalla treenattiin 2,5 viikon taukon jälkeen taas agia. Hiottiin puomin alastuloa ja tehtiin kontaktiympyrää. Viimeistelytreeniä ennen viikonlopun kisoja. Lauantaina Iitulla on Janakkalassa 1 startti ja Aunella 2 sekä sunnuntaina Aunella 2.

Perjantaina 29.7. aamulla suunnattiin Jäkeen tokotreeneihin. Muutamia mietintöjä mitä vielä pitäisi hioa kun kokeeseen on noin 4 viikkoa aikaa:
- seuraamisessa käännökset, vapaana seuraaminen (ollaan treenattu nyt aika paljon vain kytkettynä seuraamista)
- luoksetulon loppuasento, jää vinoon koska ennakoi sivulletuloa
- erikseen luoksetulon loppuasennosta sivulletuloa
- perusasennosta maahan, ja maasta perusasentoon, näitä tulee treenattua liian vähän kun treenaa liikkeiden osia
- jäävistä maahanmenoa, vahvistaa maahanmenoa ilman seuraamista, sekä Maahan-käskyä

Mökkeilykuvia

By , 26.7.2011 22.06

Heinäkuun mökkeilykuvia lisätty kuvagalleriaan.

Agirodussa Aunelle SERT -> kolmosiin! :)

By , 26.7.2011 21.37

Heti kesäloman aluksi otimme suunnaksi Lappeenrannan, jossa kisattiin tänä vuonna Agirodun merkeissä 8.-10.7.2011. Aune oli ilmoitettu perjantain agiradalle, lauantain 2 agiradalle sekä sunnuntaina joukkuekisaan kelpiejoukkueeseen sekä Open Class -radalle. Iitu oli staffijoukkueessa varakoirana. Kisasää oli paahtavan kuuma (varjossa varmaan yli 30). Ollaan oltu useana vuonna peräkkäin Agirodussa staffijoukkueen voimin, tänä vuonna meillä oli ekaa kertaa kelpiejoukkue Kelpo Perhe ilmoitettu. Joukkueessa kirmasi Aunen lisäksi Aunen isä Ykä, emä Iita sekä veli Rico. :)

Perjantain agirata hyllytettiin melko lopussa, kun yritin ehtiä tekemään takaakiertoa ja en ohjannut kunnolla yhtä hyppyä. Rata oli muutoin sujuvaa menoa.

Lauantaina startattiin aamulla klo 8 agiradalla. Siltä radalta saatiin LUVA-nolla joka oli meidän 3. LUVA, joten Aune siirtyi kolmosluokkaan. Jippii!

Kisavideo 9.7.2011 nollarata:

Päästiin tuon nollaradan ansiosta myös iltapäivän Finnish Avo SM -finaaliin, josta ei tullut muuta kuin kisakokemusta. :) Illalla myös startattiin ensimmäistä kertaa 3-luokassa, ranskalaistuomarin radalla KV-kisassa. Radalta kuitenkin hylky, mutta ihan hyvä fiilis tästä ekasta 3-luokan radasta jäi, sain otettua kontaktit kunnolla ja keppien haastava lähetys meni nappiin. :)

Sunnuntaina sitten olikin epävirallisten kisojen vuoro. Iitu pääsikin varalta starttaamaan staffijoukkueeseen. Kävin medien joukkuekisaradan tutustumisen jälkeen nopeasti tutustumassa maxien Open Class -rataan, ja sen jälkeen heti staffien joukkueradalle. Sen jälkeen sitten koiran vaihto ja odottelemaan pääsyä Open Class -radalle. Iltapäivällä oli vielä maxikisaavien joukkuekisat. Vilskettä piisasi, mutta hauskaa oli ja eiköhän me mennä ensi vuonna taas uudelleen. :)

Nyt sitten kesälomailu jatkuu, ja startataan seuraavan kerran agikisoissa 30.-31.7. Janakkalassa.

Juhannuskisoissa Piikkiössä – nollavoitto, 2. LUVA-nolla!

By , 26.6.2011 0.40

Juhannuksena olimme perinteisesti Piikkiössä kisaamassa ja samalla tehtiin kesän ensimmäinen reissu vaunulla. Olin ilmoittanut Aunen 5 kakkosluokan starttiin ja Iitun yhteen kolmosluokan hyppärille perjantaina. Heti ensimmäisessä kisassa Aune teki 0-radan ja voitto ajalla -13,22 (sij. 1./25). Lopuista starteista sitten otettiin hylkyjä, lauantaina mm. sen takia että Aune lähti A:n alastulokontaktilta ennen lupaa ja otin sen uudelleen. Kivat kisat taas kaiken kaikkiaan, ja sääkin suosi koko juhannuksen. :)

Kisavideo 24.6. nollaradasta:

Panorama Theme by Themocracy