Category: Agility

Vuosi vaihtuu

By , 31.12.2011 12.39

Näin vuoden viimeisenä päivänä voi katsella taaksepäin mennyttä vuotta ja pohtia tulevaa. Tämä vuosi on ollut onnistunut kisarintamalla, Aune nousi agilityssa 1-luokasta 3-luokkaan, ja Tokossa ALO1-tulos oikeuttaa siirtymään avoimeen luokkaan.

Kolmosluokassa ehdittiin kisata jonkin verran, yhtään 0-tulosta ei vielä ole, viisi 5-tulosta, pari 10-tulosta ja loput hylkyjä. Ensi vuonna jatkuu siis SM-nollien metsästys. :) Tokossa pääsimme HSKH:n AVO/VOI-kurssille, joka alkaakin heti vuoden alusta uudessa Ojangon hallissa. Ihan mukava päästä taas tokoilemaankin, ja varmasti saa uusia näkemyksiä myös omaan treeniinkin. :) Syksyn jälkeen ollaan pidetty tokosta taukoa ja agiakin treenattu varsin maltillisesti, kerran viikossa. Vuodenvaihteen jälkeen olisi tarkoitus taas aktivoitua enemmän treenirintamallakin.

Aunella oli MH-testiin paikka, mutta se ehti aloittaa juoksut ennen testipäivää. Ensi vuodelle yritetään paikkaa uudelleen.

Ensi vuoden suunnitelmia ja ajatuksia:

- agility: Aunen kanssa kerätä SM-nollat kasaan ja osallistua SM-kisoihin, myös Iitun kanssa olisi tarkoitus startata myöhemmin keväällä/kesällä
- toko: AVO1-tulos, mahdollisesti TK2 (jos koulutustunnusta haetaan)
- myös paimennusta pyritään jatkamaan, ja syksyllä on myös paimennusleiri tiedossa
- MH-testi / luonnetesti
- BH-koe

Janakkalan kisoissa 30.-31.7.2011

By , 5.8.2011 22.28

Lauantaina 30.7. ensin Iitun kanssa starttaamaan, hyvin meni kepeille asti. Kepeiltä ensin kielto, sitten 5. Otin kepit kokonaan uudelleen. Keinun jälkeisen hypyn rima tuli alas. Puomi meni hyvin, mutta 2on-2off -paikka oli epäselvä, istui liian ylhäällä. Odotin että tulee alas asti. Lopputuloksena ratavirheet 15 + yliaikaa keppien ja puomin takia.

Iitun kisavideo:

Iitun radan jälkeen sama rata Aunen kanssa. Muutoin rata oli ihan mallikas, mutta yhden ennakoivan valssin kanssa en ollut tarkkana ja pääsi livahtamaan selän takaa puomille, kun oli tarkoitus mennä puomin alla olevaan putkeen. Tuloksena siis HYL.

Aunen kisavideo:

Toka rata ei ollut niin sujuva kuin tuo ensimmäinen, ja siitäkin tuli hylky.

Agia ja tokoa 28.-29.7.

By , 29.7.2011 19.37

Torstaina 28.7. illalla treenattiin 2,5 viikon taukon jälkeen taas agia. Hiottiin puomin alastuloa ja tehtiin kontaktiympyrää. Viimeistelytreeniä ennen viikonlopun kisoja. Lauantaina Iitulla on Janakkalassa 1 startti ja Aunella 2 sekä sunnuntaina Aunella 2.

Perjantaina 29.7. aamulla suunnattiin Jäkeen tokotreeneihin. Muutamia mietintöjä mitä vielä pitäisi hioa kun kokeeseen on noin 4 viikkoa aikaa:
- seuraamisessa käännökset, vapaana seuraaminen (ollaan treenattu nyt aika paljon vain kytkettynä seuraamista)
- luoksetulon loppuasento, jää vinoon koska ennakoi sivulletuloa
- erikseen luoksetulon loppuasennosta sivulletuloa
- perusasennosta maahan, ja maasta perusasentoon, näitä tulee treenattua liian vähän kun treenaa liikkeiden osia
- jäävistä maahanmenoa, vahvistaa maahanmenoa ilman seuraamista, sekä Maahan-käskyä

Agirodussa Aunelle SERT -> kolmosiin! :)

By , 26.7.2011 21.37

Heti kesäloman aluksi otimme suunnaksi Lappeenrannan, jossa kisattiin tänä vuonna Agirodun merkeissä 8.-10.7.2011. Aune oli ilmoitettu perjantain agiradalle, lauantain 2 agiradalle sekä sunnuntaina joukkuekisaan kelpiejoukkueeseen sekä Open Class -radalle. Iitu oli staffijoukkueessa varakoirana. Kisasää oli paahtavan kuuma (varjossa varmaan yli 30). Ollaan oltu useana vuonna peräkkäin Agirodussa staffijoukkueen voimin, tänä vuonna meillä oli ekaa kertaa kelpiejoukkue Kelpo Perhe ilmoitettu. Joukkueessa kirmasi Aunen lisäksi Aunen isä Ykä, emä Iita sekä veli Rico. :)

Perjantain agirata hyllytettiin melko lopussa, kun yritin ehtiä tekemään takaakiertoa ja en ohjannut kunnolla yhtä hyppyä. Rata oli muutoin sujuvaa menoa.

Lauantaina startattiin aamulla klo 8 agiradalla. Siltä radalta saatiin LUVA-nolla joka oli meidän 3. LUVA, joten Aune siirtyi kolmosluokkaan. Jippii!

Kisavideo 9.7.2011 nollarata:

Päästiin tuon nollaradan ansiosta myös iltapäivän Finnish Avo SM -finaaliin, josta ei tullut muuta kuin kisakokemusta. :) Illalla myös startattiin ensimmäistä kertaa 3-luokassa, ranskalaistuomarin radalla KV-kisassa. Radalta kuitenkin hylky, mutta ihan hyvä fiilis tästä ekasta 3-luokan radasta jäi, sain otettua kontaktit kunnolla ja keppien haastava lähetys meni nappiin. :)

Sunnuntaina sitten olikin epävirallisten kisojen vuoro. Iitu pääsikin varalta starttaamaan staffijoukkueeseen. Kävin medien joukkuekisaradan tutustumisen jälkeen nopeasti tutustumassa maxien Open Class -rataan, ja sen jälkeen heti staffien joukkueradalle. Sen jälkeen sitten koiran vaihto ja odottelemaan pääsyä Open Class -radalle. Iltapäivällä oli vielä maxikisaavien joukkuekisat. Vilskettä piisasi, mutta hauskaa oli ja eiköhän me mennä ensi vuonna taas uudelleen. :)

Nyt sitten kesälomailu jatkuu, ja startataan seuraavan kerran agikisoissa 30.-31.7. Janakkalassa.

Juhannuskisoissa Piikkiössä – nollavoitto, 2. LUVA-nolla!

By , 26.6.2011 0.40

Juhannuksena olimme perinteisesti Piikkiössä kisaamassa ja samalla tehtiin kesän ensimmäinen reissu vaunulla. Olin ilmoittanut Aunen 5 kakkosluokan starttiin ja Iitun yhteen kolmosluokan hyppärille perjantaina. Heti ensimmäisessä kisassa Aune teki 0-radan ja voitto ajalla -13,22 (sij. 1./25). Lopuista starteista sitten otettiin hylkyjä, lauantaina mm. sen takia että Aune lähti A:n alastulokontaktilta ennen lupaa ja otin sen uudelleen. Kivat kisat taas kaiken kaikkiaan, ja sääkin suosi koko juhannuksen. :)

Kisavideo 24.6. nollaradasta:

Helatorstain hulinoita… ja eka 2-luokan LUVA-nolla! :)

By , 3.6.2011 0.49

Helatorstaina aamusta suuntasimme Espooseen katsomaan alokasluokan tokokokeita, koska siellä oli sama tuomari kuin kokeessa johon olen Aunen ilmoittanut. Olin ilmoittautunut pariin starttiin HSKH:n agikisoihin, joten alokasluokan jälkeen kurvasimme Ojankoon. Ensimmäisenä Viitaniemen hyppäri. Alku oli haastava, koska koiran sai helposti 2-hypyn takana olleeseen putkeen. Aune kääntyy kuitenkin tuollaisissa mun liikkeen mukana, ja sain sen tosi hyvin kääntymään siitä kepeille. Radalla kuitenkin Aune ehti kerran pyörähtää ympäri ja suoran putken jälkeen olin todella myöhässä, mutta siitäkin sain sen vielä oikealle esteelle. Rata ei sinänsä tuntunut kovin sujuvalta, koska olin jäljessä yms. Aune ei tiennyt aina mihin jatketaan, mutta yllätykseksi radalta ei ollut kuitenkaan tullut virheitä. Ajalla -6,31 olimme maxi2-luokassa sijalla 4./29, ja se riitti siis LUVA-nollaan (5 sai LUVA:n). Nollatili kakkosissa siis avattu. :)

Kisavideo 2.6.2011 hyppy

Agiradalla sitten alku, jonka olen jo monta kertaa onnistunut sössimään. Eli 1-hypyn jälkeen väärään päähän mutkaputkeen. Täytyy vähän pohtia mitä teen ja sijoitunko jotenkin väärin, vai johtuuko se ohjaavista käsistä. Tältä radalta siis hylky toiselta esteeltä, mutta jatkettiin iloisesti loppuun asti. ;D

Nyt Aune on kisatauolla kolmisen viikkoa, ohjelmassa on tokoa, fyssarikäynti, hiotaan myös kontakteja. Juhannuskisoissa sitten taas kisakentille. :)

Stadi Games 28.-29.5.

By , 1.6.2011 0.25

Olin ilmoittanut Aunen Stadi Games -viikonloppuna 4 starttiin. SG:ssä on Vuoden Tulokas -kisa, johon saa osallistua kaikki tänä vuonna 1-luokassa kisanneet vaikka olisikin jo noussut 2- tai 3-luokkaan. VT-kisa käydään 1-luokan radoilla, ja muut osallistuvat kisan ulkopuolisina epävirallisesti. Startattiin maxi1-luokan viimeisinä ja tehtiinkin agiradalta 0 ja voitettiin luokka ajalla -10,62 (osallistujia 37). Kisavideo oheisessa linkissä. Hyppärillä ei sitten mennytkään niin hyvin, hylky esteeltä (putki) kaksi. ;D Sijoituin väärin alussa ja Aune pääsi livahtamaan selän takaa putken väärään päähän.

Kisavideo 28.5.2011 Vuoden Tulokas -kisa

Continue reading 'Stadi Games 28.-29.5.'»

Iitun kontaktit

By , 24.5.2011 0.32

Iitun toukokuun kontaktikurssi saatiin päätökseen, ja viimeisellä kerralla tehtiin puomia jo yhden hypyn takaa. Iitu tuntuu kyllä nyt tajuavan hyvin idean, ja vaikka tuleekin vauhdilla niin pysähtyy. Hyvä Iitu! Lisää treeniä, ja ehkä mennään epiksiin kesäkuussa. Olen ajatellut ilmoittaa sen juhannuskisoihin kolmosten hyppärille, ja ehkä agiradallekin, jos tuo puomi on jo siinä mallissa että voidaan tehdä radan osana. Vikalla kerralla tehtiin A-estettä, jossa juoksukontakti, ja sitäkin voisi vahvistaa vielä etupalkalla lisää.

Sieltä se viimeinen nolla tuli… ja siirto kakkosluokkaan. :)

By , 23.5.2011 23.18

Sunnuntaina 22.5. suuntasimme Aunen kanssa Espooseen Salosen Martin radoille. Vihdissä edellisviikolla Salosen radat olivatkin melkoisen haastavia 1-luokan radoiksi, joten mielenkiinnolla odotin mitä tuleman pitää. Ensimmäinen agirata olikin haastava, ja mutkaputken jälkeen en ehtinyt ohjaamaan pakkovalssia ja 4. hypyltä kielto. Hylky taisi tulla esteeltä 6. putken väärästä päästä… Itselläni oli tunne että olin koko ajan jäljessä ja yritin huitoa takaa parhaani mukaan. Irtoamistreenit on myös alkaneet näkyä kisaradoillakin, ja Aune haki hyvin esteitä vaikka olin takana.

 

Toinen agirata olikin sitten vähän suoraviivaisempi, ja siitä teimmekin nollan, ajalla -11,21 luokkavoitto, SERT ja siirto kakkosluokkaan! :) Aika mahtava fiilis, niiden kaikkien vitostulosten jälkeen. :) Aune pääsi vielä Keiko-kelpien kanssa jokeen vähän uimaan, mikä olikin varmaan sen mielestä paras palkinto kuuman kisapäivän jälkeen.

Kisavideo Espoo 22.5.2011

Tokoa ja kontaktia

By , 4.5.2011 10.54

Tiistaina olimme Aunen kanssa treenaamassa tokoa Vantaalla treeniporukan kesken. Treeniporukalla ei ole varsinaista nimettyä kouluttajaa kun kyse ei ole ohjatusta kurssista tms., neuvoja voi kysellä muilta. Itselleni toko on vieläkin aika uusi juttu, joten neuvot on olleetkin tarpeen. Paikalla oli tällä kertaa 5 koiraa.

Continue reading 'Tokoa ja kontaktia'»

Panorama Theme by Themocracy