Category: TOKO

Toko-kokeessa 5.5.2012

By , 5.5.2012 18.38

Pähkäilyn jälkeen mietin että jos kuitenkin mentäisiin vielä ALO-luokkaan, vaikka meillä se luokkasiirtoon tarvittava ALO1-tulos sieltä jo onkin. Ilmoittauduin keväällä 5.5. tokokokeeseen, silloin tuntui että kyllähän tässä vielä ihan riittävästi on aikaa hioa suorituksia kuntoon… Koepäivän lähestyessä tuntui että on vielä monia asioita vahvistamatta. Noh, mulla ei oikein luonne anna myöten perua maksettua ilmoittautumisia ilman hyvää syytä, joten ajattelin että no mennään tekemään maksettu harjoitus ja katsotaan missä tällä hetkellä mennään.

Tuloksena 137,5 pistettä ja ALO3-tulos. Tuomarina Harri Laisi.

Luoksepäästävyys 10

Paikallamakuu 7
Melkein paikkamakuun alussa vierestä lähti uros liehittelemään Aunea, ja alkuun Aune yritti silti vaan maata sitkeästi paikoillaan, mutta sitten koira taisi käydä liian tuttavalliseksi ja Aune nousi ja tuli mun luokse. Oltiin viimeisessä paikkamakuuryhmässä, joten ei ollut mahdollisuutta enää uusia suoritusta. Tuomari sanoi kuitenkin että Aunen olemuksesta näki että se olisi kyllä pysynyt paikoillaan ilman tuota tapahtumaa, joten antoi meille 7 (pieni vähennys siitä kun meni tokalla käskyllä vasta maahan).

Seuraaminen kytkettynä 7, taluttimetta 6
Kummassakin seuraamisessa kun siirryttiin juoksuun, pakka ei pysynyt kasassa, liikuinkohan mä liian vauhdilla tms. kun Aune innostui ja alkoi hyppiä. Sitä täytyy varmistaa, lisäksi pisteitä ropisi kun pysähtyessä perusasentoja jäi puuttumaan. Muutoin olin tyytyväinen seuraamisiin.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
Jäi seisomaan, seisominen on nyt se vahvin. Täytyy treenata nyt jäävien erotteluja.

Luoksetulo 9,5
Aunen bravuuri. ;D Tulee eteen vauhdilla, pieni vähennys taisi tulla vinosta perusasennosta lopussa.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
Ihan ok, lopun perusasento jäi puuttumaan.

Estehyppy 7
Tää oli jännä, sanoin käskyn, lähti sivulta mutta jäi seisomaan mun eteen ja katsoi mua, ja kun annoin uuden käskyn, meni hitaasti ja hyppäsi ja seisoi. Tätä täytyy pohtia, olisiko kyse etäisyydestä tms. teenkö mä esim treenatessa eri etäisyydeltä? Samoin kävi myös viime kokeessa syksyllä. Silloin tosin en antanut tuplakäskyä ja koko liike nollautui. Treeneissä tämä on myös yksi Aunen bravuureista, vauhdilla mennään. :)

Kokonaisvaikutus 8

Aika lailla nämä yksittäisliikkeet menivät niin kuin ajattelin ennalta, hyppyä lukuunottamatta. Vielä pitää hioa liikkeiden osioita kuntoon, ja jäävien erottelua vahvistaa. Jostain syystä tokokokeet on olleet musta tosi jännittäviä, vaikka kisakokemusta on agilitysta ja paljon keilauksestakin. Olisinkohan mä jo viimein päässyt tokokoejännityksestä eroon, kun tänään oli jotenkin tosi rauhallinen olo? Tietysti ihan pientä jännitystä oli ja sehän on hyvästä, musta kehässä oli ihan kivaa olla ja tehdä koiran kanssa. :)

Vuosi vaihtuu

By , 31.12.2011 12.39

Näin vuoden viimeisenä päivänä voi katsella taaksepäin mennyttä vuotta ja pohtia tulevaa. Tämä vuosi on ollut onnistunut kisarintamalla, Aune nousi agilityssa 1-luokasta 3-luokkaan, ja Tokossa ALO1-tulos oikeuttaa siirtymään avoimeen luokkaan.

Kolmosluokassa ehdittiin kisata jonkin verran, yhtään 0-tulosta ei vielä ole, viisi 5-tulosta, pari 10-tulosta ja loput hylkyjä. Ensi vuonna jatkuu siis SM-nollien metsästys. :) Tokossa pääsimme HSKH:n AVO/VOI-kurssille, joka alkaakin heti vuoden alusta uudessa Ojangon hallissa. Ihan mukava päästä taas tokoilemaankin, ja varmasti saa uusia näkemyksiä myös omaan treeniinkin. :) Syksyn jälkeen ollaan pidetty tokosta taukoa ja agiakin treenattu varsin maltillisesti, kerran viikossa. Vuodenvaihteen jälkeen olisi tarkoitus taas aktivoitua enemmän treenirintamallakin.

Aunella oli MH-testiin paikka, mutta se ehti aloittaa juoksut ennen testipäivää. Ensi vuodelle yritetään paikkaa uudelleen.

Ensi vuoden suunnitelmia ja ajatuksia:

- agility: Aunen kanssa kerätä SM-nollat kasaan ja osallistua SM-kisoihin, myös Iitun kanssa olisi tarkoitus startata myöhemmin keväällä/kesällä
- toko: AVO1-tulos, mahdollisesti TK2 (jos koulutustunnusta haetaan)
- myös paimennusta pyritään jatkamaan, ja syksyllä on myös paimennusleiri tiedossa
- MH-testi / luonnetesti
- BH-koe

Toko-treeniä noutoa, kaukoja

By , 3.10.2011 19.11

Sateisena maanantai-iltana päätin aloittaa AVO-luokan noudon ja kaukokäskyjen treenaamisen kotona. Noudon alkeita on vähän tehty jo aiemmin, ja kaukokäskyjä (lähinnä asentovaihteluita) treenaillaan iltaisin ruokakupin äärellä.

Luin, että kaukoissa olisi hyvä ollakin eri käskyt kuin mitä muutoin käytän (istu-maahan-seiso), joten päätin ottaa maasta istumaan nousemiseen suulliseksi käskyksi SITTA. Käsimerkki on ensin käsi koukkuun ja siitä yläviistoon (jolloin myös suullinen käsky). Kävin ohjaamassa Aunen aina maahan ja siitä sitten Sitta-käskyllä ja käsimerkillä ylös, yritän kiinnittää huomiota siihen että vain etujalat liikkuisi ja takajalat pysyisi paikoillaan. Nyt harjoiteltiin vain pelkästään istumaan nousemista, n. 5 toistoa. Tuo suullinen käsky on ihan uusi, mutta käsimerkki on jo ennestään tuttu. Istumisesta maahanmenoa ei vielä tehty, mutta siinä käsimerkkinä ajattelin käyttää molempia käsiä, jotka painan kohti maata suullisen käskyn kera, mutta käskyä pitää vielä pohtia.

Tokon rotumestiksissä 1.10.2011

By , 1.10.2011 19.58

Bortsujen ja kelpieiden tokon rotumestaruuksista kisattiin 1.10.2011 Hyvinkäällä SPL-Itun nurmikentällä. ALO-luokalla tuomarina Hannele Pörsti.

Aunen pisteet:

- luoksepäästävyys 10
- paikallamakuu 10 (tähän erityisen tyytyväinen kun ihan vieressä oli toinen kehä jossa oli samaan aikaan menossa EVL-luokan luoksetulot, hieno Aune <3)
- seuraaminen kytkettynä 6,5
- seuraaminen taluttimetta 7
- maahanmeno seuraamisen yhteydessä 5 (jäi seisomaan, annoin tuplakäskyn ja käsiavun)
- luoksetulo 9 (jarrut ei märällä nurmella täysin pelanneet kun tuli niin lujaa, muuten hyvä)
- seisominen seuraamisen yhteydessä 8 (itse liike hyvä, mutta lopun perusasentoon pompulla)
- estehyppy 0
- kokonaisvaikutus 7

Yhteensä 141 pistettä, ALO2-tulos.

Tuo estehypyn nolla meni mun mokailun piikkiin. Oltiin jo alun perusasennossa, sitten päätinkin että mennäämpä vielä lähemmäksi hyppyä, siinä vaiheessa Aune luuli että liike alkoi, alkoi mennä hyppyä kohti. Sain sen takaisin, mutta sitten Este-käskystä meni seisomaan hypyn eteen. Ja kun ei taas itsellä välähtänyt että olisin voinut vielä korjata tilannetta tuplakäskyllä, vaan sen sijaan otin sen alusta eli takaisin sivulle, joten koko liike nollaksi… No taas oppi uutta. :)

Nyt treenataan jääviin varmuutta ja koeilmoittautumisia en ole laittanutkaan. Tulevat kisasuunnitelmat on auki, saattaa olla että kisataan vasta ensi keväänä seuraavan kerran, joko vielä ALO-luokassa koularia tavoitellen tai sitten siirrytään jo avoimeen luokkaan kun se ALO1-tulos jo löytyy. Saas nähdä. :)

 

Aunelle tokossa ALO1 :)

By , 17.9.2011 17.06

17.9. suuntasimme HauHaun tokokokeeseen. Viime metreille asti pohdin kokeen perumista, koska meillä on jäävien liikkeiden erottelun kanssa vielä tekemistä. Aunella on ollut hyvä liikkeestä seisominen, mutta huomasin ettei se osaa kunnolla enää maahanmenoa. Muutama viikko sitten otettiin maahanmeno tehotreeniin, mutta se ei ollut vielä kovin varma liike. Lähdettiin kuitenkin kokeeseen.

Koehan meni varsin mukavasti, pistemenetyksiä tuli niistä joista etukäteen arvelinkin:
- luoksepäästävyys 10
- paikallamakuu 10
- seuraaminen kytkettynä 9,5
- seuraaminen taluttimetta 8,5
- maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 (jäi seisomaan, annoin tuplakäskyn)
- luoksetulo 10
- seisominen seuraamisen yhteydessä 0 (meni suoraan maahan)
- estehyppy 7 (istui hypyn jälkeen)
- kokonaisvaikutus 9

Pisteitä kuitenkin kertyi 162 yhdestä nollasta huolimatta, mikä riitti ALO1-tulokseen. Jei! :)

Ohessa muutamia Suvin ottamia kuvia kokeesta. :)

Paikallamakuu 2 min

Paikallamakuu 2 min

Hihnassa seuraaminen

Luoksetulo

Vapaana seuraaminen

Agia ja tokoa 28.-29.7.

By , 29.7.2011 19.37

Torstaina 28.7. illalla treenattiin 2,5 viikon taukon jälkeen taas agia. Hiottiin puomin alastuloa ja tehtiin kontaktiympyrää. Viimeistelytreeniä ennen viikonlopun kisoja. Lauantaina Iitulla on Janakkalassa 1 startti ja Aunella 2 sekä sunnuntaina Aunella 2.

Perjantaina 29.7. aamulla suunnattiin Jäkeen tokotreeneihin. Muutamia mietintöjä mitä vielä pitäisi hioa kun kokeeseen on noin 4 viikkoa aikaa:
- seuraamisessa käännökset, vapaana seuraaminen (ollaan treenattu nyt aika paljon vain kytkettynä seuraamista)
- luoksetulon loppuasento, jää vinoon koska ennakoi sivulletuloa
- erikseen luoksetulon loppuasennosta sivulletuloa
- perusasennosta maahan, ja maasta perusasentoon, näitä tulee treenattua liian vähän kun treenaa liikkeiden osia
- jäävistä maahanmenoa, vahvistaa maahanmenoa ilman seuraamista, sekä Maahan-käskyä

Toko-SM:ssä

By , 14.6.2011 0.06

Olimme Aunen kanssa Mäntsälän koirakerhon Toko-joukkueessa varakoirakkona, ja pari päivää ennen SM-koetta sainkin tiedon että meitä tarvittaisiin joukkueeseen. Lauantaina 11.6. suuntasimmekin sitten Klaukkalaan, asteita varmaan +30 varjossa. Alo-luokat olivat hiekkakentällä, jossa oli samanaikaisesti 4 ALO-luokan kehää sekä vähän kauempana AVO-kehät. Jokaisessa kehässä tehtiin 2 liikettä ja siitä suoraan kirmattiin seuraavaan kehään jossa jo meitä odoteltiin. Liikkeet menivät aika lailla samalla lailla kuin tiistaina ekat kokeet, jännitystä ei ollut niin paljoa koska tiesin mitä voidaan mistäkin saada. Paras liike oli tällä kertaa estehyppy 9½, joka menikin nappiin. Jäävistä maahanmeno meni nollaksi liiallisen avunkäytön takia.

MKK:n joukkueen sijoitus oli 17./69. ja pisteitä tuli 576,92 p.

Aunen yhteispisteet 125 (ALO3-tulos) ja liikkeittäin:

- Luoksepäästävyys: 9 (höpötin koiralle josta vähennettiin piste… ;D)
- Paikalla makaaminen: 7 (itse liike todella hyvä, mutta tässäkin sattui kommelluksia ja yksi koira karkasi ennen liikettä, jolloin Aune ehti mennä jo maahan, siitä pistevähennys, sekä sivulletuloon ei noussut, joten siitä myös vähennettiin)
- Seuraaminen kytkettynä: 6
- Seuraaminen taluttimetta: 5
- Liikkeestä maahanmeno: 0
- Luoksetulo: 7,5
- Liikkeestä seisominen: 7
- Estehyppy 9,5
- Kokonaisvaikutus 7,5

Nyt treenataan tuo seuraaminen kuntoon ja hiotaan muita liikkeitä ja seuraaviin TOKO-kokeisiin olisi tarkoitus mennä elokuun lopulla ja syyskuun puolivälin jälkeen.

Ensimmäisessä tokokokeessa, ALO3-tulos

By , 8.6.2011 11.34

Olin ilmoittanut Aunen HauHaun viralliseen tokokokeeseen 7.6. Moneen otteeseen jo meinasin peruakin koetta, koska liikkeet eivät olleet vielä ihan niin varmoja kuin mitä olisin halunnut. Lähdettiin kuitenkin hakemaan kisakokemusta tokon osalta, koska en ole itsekään ollut minkään koiran kanssa aiemmin kokeessa. Kyllä jännittikin… huh. Koepäivänä oli 30 astetta lämmintä, mutta Aunea kuumuus ei näyttänyt haittaavan. Tuomari totesi lopuksi, että ohjaajalla taitaa olla jännitys huipussaan. Annan paljon vartaloapuja ja painostan, vaikka koira osaa. Lisäksi mun täytyisi opetella kävelemään suoraan. ;) Kaikista näistä ropisee pisteistä. Luoksepäästävyys ja paikallamakuu olivat 10, estehypystä 0 ja loput siltä väliltä. Estehyppy on ollut Aunen varmimpia juttuja treeneissä, mutta se meinasi karata hypylle ja jouduin vähän jarruttamaan sitä, sitten kun käskin hypätä niin ei hypännytkään enää. ;D Saatiin estehyppy suoritettua kuitenkin kisanomaisestikin, mutta nollahan siitä jo tietysti oli jo tullut.

Continue reading 'Ensimmäisessä tokokokeessa, ALO3-tulos'»

Helatorstain hulinoita… ja eka 2-luokan LUVA-nolla! :)

By , 3.6.2011 0.49

Helatorstaina aamusta suuntasimme Espooseen katsomaan alokasluokan tokokokeita, koska siellä oli sama tuomari kuin kokeessa johon olen Aunen ilmoittanut. Olin ilmoittautunut pariin starttiin HSKH:n agikisoihin, joten alokasluokan jälkeen kurvasimme Ojankoon. Ensimmäisenä Viitaniemen hyppäri. Alku oli haastava, koska koiran sai helposti 2-hypyn takana olleeseen putkeen. Aune kääntyy kuitenkin tuollaisissa mun liikkeen mukana, ja sain sen tosi hyvin kääntymään siitä kepeille. Radalla kuitenkin Aune ehti kerran pyörähtää ympäri ja suoran putken jälkeen olin todella myöhässä, mutta siitäkin sain sen vielä oikealle esteelle. Rata ei sinänsä tuntunut kovin sujuvalta, koska olin jäljessä yms. Aune ei tiennyt aina mihin jatketaan, mutta yllätykseksi radalta ei ollut kuitenkaan tullut virheitä. Ajalla -6,31 olimme maxi2-luokassa sijalla 4./29, ja se riitti siis LUVA-nollaan (5 sai LUVA:n). Nollatili kakkosissa siis avattu. :)

Kisavideo 2.6.2011 hyppy

Agiradalla sitten alku, jonka olen jo monta kertaa onnistunut sössimään. Eli 1-hypyn jälkeen väärään päähän mutkaputkeen. Täytyy vähän pohtia mitä teen ja sijoitunko jotenkin väärin, vai johtuuko se ohjaavista käsistä. Tältä radalta siis hylky toiselta esteeltä, mutta jatkettiin iloisesti loppuun asti. ;D

Nyt Aune on kisatauolla kolmisen viikkoa, ohjelmassa on tokoa, fyssarikäynti, hiotaan myös kontakteja. Juhannuskisoissa sitten taas kisakentille. :)

Tokoa ja kontaktia

By , 4.5.2011 10.54

Tiistaina olimme Aunen kanssa treenaamassa tokoa Vantaalla treeniporukan kesken. Treeniporukalla ei ole varsinaista nimettyä kouluttajaa kun kyse ei ole ohjatusta kurssista tms., neuvoja voi kysellä muilta. Itselleni toko on vieläkin aika uusi juttu, joten neuvot on olleetkin tarpeen. Paikalla oli tällä kertaa 5 koiraa.

Continue reading 'Tokoa ja kontaktia'»

Panorama Theme by Themocracy