Iitun kontaktit

By , 24.5.2011 0.32

Iitun toukokuun kontaktikurssi saatiin päätökseen, ja viimeisellä kerralla tehtiin puomia jo yhden hypyn takaa. Iitu tuntuu kyllä nyt tajuavan hyvin idean, ja vaikka tuleekin vauhdilla niin pysähtyy. Hyvä Iitu! Lisää treeniä, ja ehkä mennään epiksiin kesäkuussa. Olen ajatellut ilmoittaa sen juhannuskisoihin kolmosten hyppärille, ja ehkä agiradallekin, jos tuo puomi on jo siinä mallissa että voidaan tehdä radan osana. Vikalla kerralla tehtiin A-estettä, jossa juoksukontakti, ja sitäkin voisi vahvistaa vielä etupalkalla lisää.

Sieltä se viimeinen nolla tuli… ja siirto kakkosluokkaan. :)

By , 23.5.2011 23.18

Sunnuntaina 22.5. suuntasimme Aunen kanssa Espooseen Salosen Martin radoille. Vihdissä edellisviikolla Salosen radat olivatkin melkoisen haastavia 1-luokan radoiksi, joten mielenkiinnolla odotin mitä tuleman pitää. Ensimmäinen agirata olikin haastava, ja mutkaputken jälkeen en ehtinyt ohjaamaan pakkovalssia ja 4. hypyltä kielto. Hylky taisi tulla esteeltä 6. putken väärästä päästä… Itselläni oli tunne että olin koko ajan jäljessä ja yritin huitoa takaa parhaani mukaan. Irtoamistreenit on myös alkaneet näkyä kisaradoillakin, ja Aune haki hyvin esteitä vaikka olin takana.

 

Toinen agirata olikin sitten vähän suoraviivaisempi, ja siitä teimmekin nollan, ajalla -11,21 luokkavoitto, SERT ja siirto kakkosluokkaan! :) Aika mahtava fiilis, niiden kaikkien vitostulosten jälkeen. :) Aune pääsi vielä Keiko-kelpien kanssa jokeen vähän uimaan, mikä olikin varmaan sen mielestä paras palkinto kuuman kisapäivän jälkeen.

Kisavideo Espoo 22.5.2011

Tokoa ja kontaktia

By , 4.5.2011 10.54

Tiistaina olimme Aunen kanssa treenaamassa tokoa Vantaalla treeniporukan kesken. Treeniporukalla ei ole varsinaista nimettyä kouluttajaa kun kyse ei ole ohjatusta kurssista tms., neuvoja voi kysellä muilta. Itselleni toko on vieläkin aika uusi juttu, joten neuvot on olleetkin tarpeen. Paikalla oli tällä kertaa 5 koiraa.

Continue reading 'Tokoa ja kontaktia'»

Iitu kontaktikurssilla 1/4 (2.5.)

By , 3.5.2011 9.39

Maanantaina alkoivat KAT:n ohjatut ulkotreenit ja olin ilmoittanut Iitun kontaktikurssille, joka kestää toukokuussa 4 kertaa. Iitu on treenannut n. 6 vuotta agilitya, ja vuosien varrella ollut jos jonkinmoista kontaktimenetelmää, aluksi ei oikein mitään tapaa, kun aloitimme kisaamisen alkoi alastulokontaktit paukkua. Sitten on treenattu namialustalla läpijuoksua, siitäkään ei tullut varmaa, mutta nyt olen opettanut pysähtymistä. Tällä hetkellä ajatuksena olisi, että A on edelleen läpijuoksu, sitten keinulla se keinun liike auttaa siinä että Iitu pysähtyy keinun alas. Puomi on vielä avoin, mutta eilisten treenien lopulla se kuitenkin selkiytyi, ja aion jatkaa 2on-2off -opettamista puomille. Pinta-käskyllä Iitu tietää että jonnekin pitää pysähtyä, mutta paikkaa se ei tiedä. Aloitetaan nyt paikan opetus. Tavoitteena kuitenkin olisi ettei pysähtyminen vaikuttaisi siihen vauhtiin, eli varma mutta nopea puomi. :)

Aunelle olen opettanut heti alkuunsa 2on-2off -kontaktit, ja se ei tiedä että olisi olemassakaan mitään muita tapoja kontaktien suorittamiseen. Iitun kanssa korjataan vanhoja opittuja tapoja, ja tuntuu että helposti tietyissä tilanteissa helposti palataan vanhaan. Toistoja pitää olla todella paljon, jotta se vanha tapa saataisiin korvattua uudella. Onneksi kuitenkaan koko estettä ei tarvitse suorittaa kun opetetaan oikean paikan löytämistä ja voidaan tehdä esim. kontaktilaudalla paljon toistoja ja myöhemmin siirtää tapa esteelle.

Lomailua ja tokottelua

By , 1.5.2011 20.55

Pääsiäisen jälkeisellä viikoilla lomailtiin ilman koiria Pärnussa ja koirat olivat hoidossa tai oikeastaan hoitaja asui meillä loman ajan koirien kanssa. Viikko vierähti treenitaukoakin ja vappupäivänä sitten palautettiin hieman tokojuttuja mieleen. :) Treenattiin seuraamista, estehyppyä, jäävistä maahanmenoa. Palkkasin pelkästään lelulla, joko pallolla tai repimislelulla, riippuen liikkeestä. Aune on opetettu seuraamaan imuttamalla, mutta siitä kädenseuraamisesta on ollut hankalaa päästä eroon. Nyt sitten yritän tuolla lelupalkalla päästä siihen, ettei Aune enää katsoisi mun kättä. Ja se näköjään toimii, koska nyt katsekontakti oli minussa eikä kädessä. :) Ollaan menossa möllitokokokeeseen, ja siellä seuraaminen on hihnassa. Me ollaan pääosin treenattu ilman hihnaa, koska se on itselleni helpompaa, joten tuli nyt treenattua seuraamista hihnassa myös.

Lyhyt kooste treeneistä:
[youtube]w89IBfrSwKk[/youtube]

Nyt onkin sitten levätty ja ensi viikolla onkin sitten kiireinen treeni- ja kisaviikko. KAT:n ulkotreenit alkaa ja myös Iitukin pääsee taas ohjattuun ryhmätreeniin mukaan, koska olen ilmoittanut sen KAT:n kontaktikurssille joka kestää toukokuun ajan. Itse myös koulutan toukokuun ajan KAT:n kisatasoryhmää.

Viikonloppuna sitten taas kisataan, perjantaina BAT:n kisoissa ja sunnuntaina JAU:n kisoissa.

Panorama Theme by Themocracy