Juhannuskisoissa Piikkiössä – nollavoitto, 2. LUVA-nolla!

By , 26.6.2011 0.40

Juhannuksena olimme perinteisesti Piikkiössä kisaamassa ja samalla tehtiin kesän ensimmäinen reissu vaunulla. Olin ilmoittanut Aunen 5 kakkosluokan starttiin ja Iitun yhteen kolmosluokan hyppärille perjantaina. Heti ensimmäisessä kisassa Aune teki 0-radan ja voitto ajalla -13,22 (sij. 1./25). Lopuista starteista sitten otettiin hylkyjä, lauantaina mm. sen takia että Aune lähti A:n alastulokontaktilta ennen lupaa ja otin sen uudelleen. Kivat kisat taas kaiken kaikkiaan, ja sääkin suosi koko juhannuksen. :)

Kisavideo 24.6. nollaradasta:

Toko-SM:ssä

By , 14.6.2011 0.06

Olimme Aunen kanssa Mäntsälän koirakerhon Toko-joukkueessa varakoirakkona, ja pari päivää ennen SM-koetta sainkin tiedon että meitä tarvittaisiin joukkueeseen. Lauantaina 11.6. suuntasimmekin sitten Klaukkalaan, asteita varmaan +30 varjossa. Alo-luokat olivat hiekkakentällä, jossa oli samanaikaisesti 4 ALO-luokan kehää sekä vähän kauempana AVO-kehät. Jokaisessa kehässä tehtiin 2 liikettä ja siitä suoraan kirmattiin seuraavaan kehään jossa jo meitä odoteltiin. Liikkeet menivät aika lailla samalla lailla kuin tiistaina ekat kokeet, jännitystä ei ollut niin paljoa koska tiesin mitä voidaan mistäkin saada. Paras liike oli tällä kertaa estehyppy 9½, joka menikin nappiin. Jäävistä maahanmeno meni nollaksi liiallisen avunkäytön takia.

MKK:n joukkueen sijoitus oli 17./69. ja pisteitä tuli 576,92 p.

Aunen yhteispisteet 125 (ALO3-tulos) ja liikkeittäin:

- Luoksepäästävyys: 9 (höpötin koiralle josta vähennettiin piste… ;D)
- Paikalla makaaminen: 7 (itse liike todella hyvä, mutta tässäkin sattui kommelluksia ja yksi koira karkasi ennen liikettä, jolloin Aune ehti mennä jo maahan, siitä pistevähennys, sekä sivulletuloon ei noussut, joten siitä myös vähennettiin)
- Seuraaminen kytkettynä: 6
- Seuraaminen taluttimetta: 5
- Liikkeestä maahanmeno: 0
- Luoksetulo: 7,5
- Liikkeestä seisominen: 7
- Estehyppy 9,5
- Kokonaisvaikutus 7,5

Nyt treenataan tuo seuraaminen kuntoon ja hiotaan muita liikkeitä ja seuraaviin TOKO-kokeisiin olisi tarkoitus mennä elokuun lopulla ja syyskuun puolivälin jälkeen.

Ensimmäisessä tokokokeessa, ALO3-tulos

By , 8.6.2011 11.34

Olin ilmoittanut Aunen HauHaun viralliseen tokokokeeseen 7.6. Moneen otteeseen jo meinasin peruakin koetta, koska liikkeet eivät olleet vielä ihan niin varmoja kuin mitä olisin halunnut. Lähdettiin kuitenkin hakemaan kisakokemusta tokon osalta, koska en ole itsekään ollut minkään koiran kanssa aiemmin kokeessa. Kyllä jännittikin… huh. Koepäivänä oli 30 astetta lämmintä, mutta Aunea kuumuus ei näyttänyt haittaavan. Tuomari totesi lopuksi, että ohjaajalla taitaa olla jännitys huipussaan. Annan paljon vartaloapuja ja painostan, vaikka koira osaa. Lisäksi mun täytyisi opetella kävelemään suoraan. ;) Kaikista näistä ropisee pisteistä. Luoksepäästävyys ja paikallamakuu olivat 10, estehypystä 0 ja loput siltä väliltä. Estehyppy on ollut Aunen varmimpia juttuja treeneissä, mutta se meinasi karata hypylle ja jouduin vähän jarruttamaan sitä, sitten kun käskin hypätä niin ei hypännytkään enää. ;D Saatiin estehyppy suoritettua kuitenkin kisanomaisestikin, mutta nollahan siitä jo tietysti oli jo tullut.

Continue reading 'Ensimmäisessä tokokokeessa, ALO3-tulos'»

Kelpo Cowboyt voittoon – jiihaa!

By , 5.6.2011 0.51

Lauantaiaamuna 4.6. stetsoni päähän ja kohti Hyvinkäätä – Roturaceen! Saatiin joukkue kasaan, tällä kertaa Kelpo Cowboyt -nimellä. Joukkueessa Aunen pentuesisarukset Rico ja Tupu ja vahvistuksena Lasse-kelpie. Paikanpäällä kelpieiden iloinen kohtaaminen, muutaman tunnin odotusta ja sitten eikun radalle. Midiluokassa joukkueita oli 33. Lasse veti joukkueen nopeimman ajan 7,36, sitten Aune 7,54 ja Rico 7,68, Tupun aika oli 8 ja rapiat. Joukkueen tulos on kahden koiran tulos, paras ja huonoin tulos tiputetaan pois, eli Aunen + Ricon tulokset yhteenlaskettuina 15,22, joka riitti luokan voittoon! Jiiihaa! Kivaa oli myös se kun joukkuetoverit pääsivät kuuman päivän päätteeksi uimaan ja rallittelemaan keskenään. Illalla kotona oli väsynyt keepie.

Helatorstain hulinoita… ja eka 2-luokan LUVA-nolla! :)

By , 3.6.2011 0.49

Helatorstaina aamusta suuntasimme Espooseen katsomaan alokasluokan tokokokeita, koska siellä oli sama tuomari kuin kokeessa johon olen Aunen ilmoittanut. Olin ilmoittautunut pariin starttiin HSKH:n agikisoihin, joten alokasluokan jälkeen kurvasimme Ojankoon. Ensimmäisenä Viitaniemen hyppäri. Alku oli haastava, koska koiran sai helposti 2-hypyn takana olleeseen putkeen. Aune kääntyy kuitenkin tuollaisissa mun liikkeen mukana, ja sain sen tosi hyvin kääntymään siitä kepeille. Radalla kuitenkin Aune ehti kerran pyörähtää ympäri ja suoran putken jälkeen olin todella myöhässä, mutta siitäkin sain sen vielä oikealle esteelle. Rata ei sinänsä tuntunut kovin sujuvalta, koska olin jäljessä yms. Aune ei tiennyt aina mihin jatketaan, mutta yllätykseksi radalta ei ollut kuitenkaan tullut virheitä. Ajalla -6,31 olimme maxi2-luokassa sijalla 4./29, ja se riitti siis LUVA-nollaan (5 sai LUVA:n). Nollatili kakkosissa siis avattu. :)

Kisavideo 2.6.2011 hyppy

Agiradalla sitten alku, jonka olen jo monta kertaa onnistunut sössimään. Eli 1-hypyn jälkeen väärään päähän mutkaputkeen. Täytyy vähän pohtia mitä teen ja sijoitunko jotenkin väärin, vai johtuuko se ohjaavista käsistä. Tältä radalta siis hylky toiselta esteeltä, mutta jatkettiin iloisesti loppuun asti. ;D

Nyt Aune on kisatauolla kolmisen viikkoa, ohjelmassa on tokoa, fyssarikäynti, hiotaan myös kontakteja. Juhannuskisoissa sitten taas kisakentille. :)

Stadi Games 28.-29.5.

By , 1.6.2011 0.25

Olin ilmoittanut Aunen Stadi Games -viikonloppuna 4 starttiin. SG:ssä on Vuoden Tulokas -kisa, johon saa osallistua kaikki tänä vuonna 1-luokassa kisanneet vaikka olisikin jo noussut 2- tai 3-luokkaan. VT-kisa käydään 1-luokan radoilla, ja muut osallistuvat kisan ulkopuolisina epävirallisesti. Startattiin maxi1-luokan viimeisinä ja tehtiinkin agiradalta 0 ja voitettiin luokka ajalla -10,62 (osallistujia 37). Kisavideo oheisessa linkissä. Hyppärillä ei sitten mennytkään niin hyvin, hylky esteeltä (putki) kaksi. ;D Sijoituin väärin alussa ja Aune pääsi livahtamaan selän takaa putken väärään päähän.

Kisavideo 28.5.2011 Vuoden Tulokas -kisa

Continue reading 'Stadi Games 28.-29.5.'»

Panorama Theme by Themocracy