Toko-treeniä noutoa, kaukoja

By , 3.10.2011 19.11

Sateisena maanantai-iltana päätin aloittaa AVO-luokan noudon ja kaukokäskyjen treenaamisen kotona. Noudon alkeita on vähän tehty jo aiemmin, ja kaukokäskyjä (lähinnä asentovaihteluita) treenaillaan iltaisin ruokakupin äärellä.

Luin, että kaukoissa olisi hyvä ollakin eri käskyt kuin mitä muutoin käytän (istu-maahan-seiso), joten päätin ottaa maasta istumaan nousemiseen suulliseksi käskyksi SITTA. Käsimerkki on ensin käsi koukkuun ja siitä yläviistoon (jolloin myös suullinen käsky). Kävin ohjaamassa Aunen aina maahan ja siitä sitten Sitta-käskyllä ja käsimerkillä ylös, yritän kiinnittää huomiota siihen että vain etujalat liikkuisi ja takajalat pysyisi paikoillaan. Nyt harjoiteltiin vain pelkästään istumaan nousemista, n. 5 toistoa. Tuo suullinen käsky on ihan uusi, mutta käsimerkki on jo ennestään tuttu. Istumisesta maahanmenoa ei vielä tehty, mutta siinä käsimerkkinä ajattelin käyttää molempia käsiä, jotka painan kohti maata suullisen käskyn kera, mutta käskyä pitää vielä pohtia.

Tokon rotumestiksissä 1.10.2011

By , 1.10.2011 19.58

Bortsujen ja kelpieiden tokon rotumestaruuksista kisattiin 1.10.2011 Hyvinkäällä SPL-Itun nurmikentällä. ALO-luokalla tuomarina Hannele Pörsti.

Aunen pisteet:

- luoksepäästävyys 10
- paikallamakuu 10 (tähän erityisen tyytyväinen kun ihan vieressä oli toinen kehä jossa oli samaan aikaan menossa EVL-luokan luoksetulot, hieno Aune <3)
- seuraaminen kytkettynä 6,5
- seuraaminen taluttimetta 7
- maahanmeno seuraamisen yhteydessä 5 (jäi seisomaan, annoin tuplakäskyn ja käsiavun)
- luoksetulo 9 (jarrut ei märällä nurmella täysin pelanneet kun tuli niin lujaa, muuten hyvä)
- seisominen seuraamisen yhteydessä 8 (itse liike hyvä, mutta lopun perusasentoon pompulla)
- estehyppy 0
- kokonaisvaikutus 7

Yhteensä 141 pistettä, ALO2-tulos.

Tuo estehypyn nolla meni mun mokailun piikkiin. Oltiin jo alun perusasennossa, sitten päätinkin että mennäämpä vielä lähemmäksi hyppyä, siinä vaiheessa Aune luuli että liike alkoi, alkoi mennä hyppyä kohti. Sain sen takaisin, mutta sitten Este-käskystä meni seisomaan hypyn eteen. Ja kun ei taas itsellä välähtänyt että olisin voinut vielä korjata tilannetta tuplakäskyllä, vaan sen sijaan otin sen alusta eli takaisin sivulle, joten koko liike nollaksi… No taas oppi uutta. :)

Nyt treenataan jääviin varmuutta ja koeilmoittautumisia en ole laittanutkaan. Tulevat kisasuunnitelmat on auki, saattaa olla että kisataan vasta ensi keväänä seuraavan kerran, joko vielä ALO-luokassa koularia tavoitellen tai sitten siirrytään jo avoimeen luokkaan kun se ALO1-tulos jo löytyy. Saas nähdä. :)

 

Panorama Theme by Themocracy