Toko-treeniä noutoa, kaukoja

By , 3.10.2011 19.11

Sateisena maanantai-iltana päätin aloittaa AVO-luokan noudon ja kaukokäskyjen treenaamisen kotona. Noudon alkeita on vähän tehty jo aiemmin, ja kaukokäskyjä (lähinnä asentovaihteluita) treenaillaan iltaisin ruokakupin äärellä.

Luin, että kaukoissa olisi hyvä ollakin eri käskyt kuin mitä muutoin käytän (istu-maahan-seiso), joten päätin ottaa maasta istumaan nousemiseen suulliseksi käskyksi SITTA. Käsimerkki on ensin käsi koukkuun ja siitä yläviistoon (jolloin myös suullinen käsky). Kävin ohjaamassa Aunen aina maahan ja siitä sitten Sitta-käskyllä ja käsimerkillä ylös, yritän kiinnittää huomiota siihen että vain etujalat liikkuisi ja takajalat pysyisi paikoillaan. Nyt harjoiteltiin vain pelkästään istumaan nousemista, n. 5 toistoa. Tuo suullinen käsky on ihan uusi, mutta käsimerkki on jo ennestään tuttu. Istumisesta maahanmenoa ei vielä tehty, mutta siinä käsimerkkinä ajattelin käyttää molempia käsiä, jotka painan kohti maata suullisen käskyn kera, mutta käskyä pitää vielä pohtia.

Leave a Reply

Panorama Theme by Themocracy